Financieringscheck – dé basis voor uw financieringsaanvraag of kredietoptimalisatie

Hoe ziet uw huidige financieringsstructuur eruit? Heeft uw onderneming behoefte aan extra financiële ruimte, maar wordt u bij het inventariseren en vergelijken van kredietmogelijkheden van het kastje naar de muur gestuurd? Met de financieringscheck van Koopman & Co verwerft u niet alleen realistische informatie en een betere toegang tot kredietverstrekkers, maar krijgt u ook handvatten om uw bestaande kredieten te optimaliseren. Wij maken de huidige kosten en de alternatieven transparant, zodat u betere – toekomstbestendige – keuzes kunt maken.

U kunt op twee manieren uw voordeel doen met de financieringscheck. Ten eerste is het een objectieve methode om uw bestaande financieringen door te lichten op kosten en voorwaarden. Dat kan leiden tot het inzicht dat u veel kosten kunt besparen met een financiële herstructurering. We spreken in dit geval over een kredietoptimalisatie.

Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen bij een eerste of aanvullende kredietaanvraag en bij de onderbouwing van uw aanvraag. In beide gevallen brengen wij uw huidige financieringen in kaart, toetsen wij uw mogelijkheden en krijgt u een maatadvies voor financieringsfaciliteiten die goed aansluiten op de fase waarin uw onderneming zich bevindt.

De route naar een passende kredietvorm

Op basis van uw bedrijfssituatie analyseren we de haalbaarheid van de beoogde kredietaanvraag en helpen we bij het opstellen ervan, zodat u in één keer goed beslagen ten ijs komt bij de bank of kredietverlener. Maar we gaan nog een belangrijke stap verder. We maken een scan van het aanbod van bonafide kredietverstrekkers en vergelijken de kosten én voorwaarden. Wij leggen de route sámen met u af. Ook als u professionele ondersteuning wenst tijdens gesprekken met de bank zijn we u deskundig van dienst.
De aanleiding om van deze dienst gebruik te maken kan wisselen:

  • u bent tevreden met uw bank, maar vraagt zich af of u niet teveel rente en/of kosten betaalt;
  • uw onderneming gaat een nieuwe fase in en dat vraagt om een financiële herstructurering;
  • u heeft behoefte aan een objectieve analyse van kosten en kredietcondities;
  • u realiseert tijdelijk teleurstellende bedrijfsresultaten en wilt liquiditeitstekorten voor zijn;
  • u loopt bij het aanvragen van informatie en offertes tegen een muur op.

Als u denkt aan minder kosten en meer flexibiliteit

Met een financieringscheck optimaliseert u uw kansen op betere financieringsvoorwaarden bij uw bestaande kredietvertrekker. Dat kan een lagere rente en minder kosten betekenen, maar ook meer flexibiliteit in de kredietvorm of looptijd. Bij een nieuwe kredietaanvraag creëert u meer inzicht in het aanbod en vergroot u uw kans van slagen. Onze financieringscheck kent de volgende onderdelen:

  • analyse van kosten, structuur en verbeterkansen van bestaande financieringen;
  • beoordeling van businessplan en toetsing van haalbaarheid van nieuwe financieringsaanvragen;
  • advies over en optimalisering van de aanvullende of nieuwe kredietaanvragen;
  • vergelijking van het aanbod en een eventuele voorselectie van kredietverstrekkers;
  • ondersteuning bij de contacten met de bank/kredietverstrekker bij zowel bestaande financieringen als aanvullende of nieuwe financieringsaanvragen.

De juiste keuze dankzij maximale transparantie

Wij hebben veel ervaring in de zakelijke kredietverlening en goede ingangen bij banken en overige kredietinstellingen. Wij kennen het aanbod goed genoeg om het kaf van het koren te scheiden en zijn onafhankelijk. Onze expertise om uw kredietaanvraag cijfermatig te onderbouwen werkt in uw voordeel. Wij hebben rechtstreeks toegang tot Capsearch, een innovatief platform voor mkb-financieringen waar online ingediende kredietaanvragen tegelijkertijd door meerdere financiers beoordeeld worden, waaronder de grotere banken. Hierdoor kunnen wij u snel uitsluitsel geven over de mogelijkheden. De financieringscheck maakt uw mogelijkheden transparant en stelt u in staat om keuzes te maken voor een financiering die qua vorm, renteniveau, kosten en voorwaarden past bij uw ondernemersplannen.

Ook meer inzicht in het aanbod en grotere kans van slagen?

Neem dan contact op met Arjan Bok via a.bok@koopmanenco.nl of bel 0223-52 23 44.