ICT – wij laten graag zien wat ook voor u kan werken

Technologie bepaalt een steeds groter deel van ons werk en leven. Zowel in de privésfeer als in de zakelijke sfeer vertrouwen we op computernetwerken en geavanceerde, mobiele communicatiemiddelen. Dat brengt belangrijke vragen met zich mee op het gebied van veiligheid privacyregels en de continuïteit van bedrijfsprocessen. Wat kan beter? Wat voor nieuwe software is er beschikbaar om uw bedrijfsprocessen te vergemakkelijken? ICT roept altijd vragen op. Bij Koopman & Co hebben we de expertise in huis om veel van uw vragen te beantwoorden. U bent altijd welkom voor een advies.

Een ICT-advies van uw accountant? Dat is minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt. Wij hebben ICT in onze adviespraktijk opgenomen omdat we dagelijks ondernemers spreken met vragen over dit gebied. Wij hebben optimaal inzicht in uw bedrijf, uw administratieve en financiële processen en veelvoorkomende gevoeligheden en knelpunten. Door onze bedrijfscontacten beschikken we over kennis van oplossingen die hun doelmatigheid hebben bewezen. Deze best practices kunnen ook voor u interessant zijn.

Advies met focus op veiligheid, doelmatigheid en continuïteit

Onze ICT-advisering spitst zich toe op het beoordelen van bepaalde bedrijfsprocessen, de veiligheid, efficiëntie en continuïteit van kernprocessen, waaronder uw financiële huishouding. Wij hebben de kennis in huis om latente risico’s te identificeren. Wij hebben goed inzicht in actuele softwareontwikkelingen die mogelijk interessant zijn voor uw onderneming. Wij zijn vooral thuis in financieel-administratieve software, zoals SnelStart, en helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en de begeleiding van de implementatie.

Klantspecifieke software levert een zee aan tijdwinst op

Mocht onze analyse risicovolle knelpunten aan het licht brengen die vragen om verstrekkende ingrepen in uw ICT-infrastructuur, dan brengen we u in contact met een daarvoor gekwalificeerde ICT-leverancier. Klanten die wij eerder naar een leverancier doorverwezen zijn op maat en naar volle tevredenheid geholpen. Voor een van onze klanten heeft deze samenwerking zelfs geresulteerd in de realisatie van een eigen softwareprogramma voor het automatisch invoeren en verwerken van een hoog volume aan facturen die in de crediteurenadministratie gesplitst moeten worden. Met de nieuwe software boekt deze klant veel tijdwinst en is de foutkans aanzienlijk afgenomen.

Basisadvies of second opinion

ICT is een complexe aangelegenheid. Privacyregels worden steeds strenger en de veiligheidsrisico’s steeds groter. Vaak volstaan relatief eenvoudige maatregelen en oplossingen om aan de huidige normen te voldoen, maar het begint met het onderkennen van deze risico’s. Omdat wij een eigen ICT-specialist in huis hebben en weten waar we op moeten letten, kunnen wij u van advies dienen. Dat doen wij onder meer in de volgende situaties:

  • u heeft twijfels over veiligheids- en back-up-procedures;
  • u voelt dat bepaalde bedrijfsprocessen efficiënter kunnen worden ingericht;
  • u bent toe aan nieuwe hardware en software en kunt assistentie gebruiken bij het maken van keuzes;
  • u wilt uw financieel-administratieve processen beter automatiseren;
  • u heeft een advies van uw IT-leverancier ontvangen en wilt daar een second opinion naast zetten.

Wat uw aanleiding ook is, wij zorgen voor meer zekerheid en veiligheid in uw geautomatiseerde bedrijfsomgeving. Samen kijken we hoe we de beste voorwaarden kunnen invullen voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. Daarbij zetten we in op betaalbare en uitvoerbare oplossingen. Dit is wat we doen:

  • onze ICT-specialist komt op bedrijfsbezoek voor een inventarisatie;
  • u ontvangt een rapportage met aanbevelingen;
  • indien nodig verwijzen wij u door naar een betrouwbare ICT-leverancier.

Kunt u ook wel wat ICT advies gebruiken?

Neem dan contact op met Marisca Steenvoorden via m.steenvoorden@koopmanenco.nl of bel 0223-52 23 44.