Kooijman wordt vennoot bij Koopman & Co

21 december 2020

Onderstaand artikel stond vrijdag 18 december in de Zakenclubkrant ’t Zand inZicht.

Zandtemer Hans Kooijman (37) neemt per 1 januari 2021 het aandeel in de maatschap van Koopman & Co over van Ricus Winnubst. “Ik ben trots dat ik deze kans heb gekregen en ik pak hem dan ook met beide handen aan”, zegt Kooijman.

Koopman & Co is momenteel druk bezig met de missie, visie en strategie van het kantoor. “Uitbreiding van onze klantenportefeuille is daar een onderdeel van. Daarom hebben wij dit jaar een kantoor op Texel geopend en willen wij als ‘de financiële huisarts-plus’ ook aan vaste wal de portefeuille vergroten.”

Lokaal kantoor

Kooijman had op jongere leeftijd aanvankelijk andere plannen. “Als 12-jarige jongen wilde ik graag de horeca in, dus heb ik gekozen voor de opleiding LTS consumptief en daarna de middelbare hotelschool in Amsterdam. Na afronding van deze opleiding heb ik een half jaar de tijd genomen om een passende opleiding te zoeken. Het is de opleiding accountancy geworden en dit was een juiste keuze. In 2007 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik mijn carrière begonnen bij Deloitte in Schagen. In december 2013 heb ik de overstap naar Koopman & Co gemaakt, een middelgroot accountantskantoor met ongeveer 45 medewerkers. Deze overstap heeft goed uitgepakt, omdat een lokaal kantoor uiteindelijk beter bij mij past. Betrokken bij de ondernemer en de collega’s, de belangrijkste ‘onderdelen’ van onze organisatie.”

BolleNoord

Koopman & Co heeft vestigingen in Breezand, De Waal, Hippolytushoef en ’t Zand. “Op de woensdag zit ik in BolleNoord. Dicht bij huis en dicht bij de Zandtemer klanten. Ondanks de verdergaande digitalisering vinden wij het belangrijk om dichtbij en betrokken te zijn bij onze klanten, één van de kwaliteiten van ons kantoor.”

Foto is aangeleverd door André Sonderman.

 

Kooijman wordt vennoot bij Koopman & Co