De geschiedenis van Koopman & Co

In 1933 richtte de heer J. Koopman een administratiekantoor op. In het begin hield het kantoor zich bezig met belastingzaken, verzekeringen, incasso’s en diverse werkzaamheden voor de middenstand. In 1953 trad de heer P. Tummers in dienst om de administratieve taken voor zijn rekening te nemen, waarna hij in 1959 vennoot werd.

De heer J. Jonker nam in 1966 het accountantskantoor Bos & Buter over. Er werd besloten tot samenwerking tussen de twee kantoren en sinds dat moment draagt het kantoor de huidige naam Koopman & Co Accountants en Belastingadviseurs.

Het bedrijf groeide aanzienlijk en daarom besloten de drie vennoten Koopman, Tummers en Jonker dat nieuwbouw noodzakelijk werd. In 1967 werd het huidige kantoor aan de Zandvaart 43 in gebruik genomen. De verzekeringen werden in datzelfde jaar afgestoten, waardoor het kantoor zich kon bezighouden met de administratieve dienstverlening.

Toen de heer Koopman zich in 1969 terugtrok uit het bedrijf en de overgebleven vennoten Tummers en Jonker zich uitsluitend bezig gingen houden met accountancy en belastingzaken, veranderde men de naam van het kantoor niet, omdat het inmiddels bekend en vertrouwd was.

In de jaren 1973 en 1974 werd er een stuk kantoor aangebouwd. Nadat in 1980 een verdieping op het kantoor werd geplaatst volgden in 1985 en 1991 de volgende verbouwingen/uitbreidingen. Eind 2008 begin 2009 heeft het kantoor een volledige metamorfose ondergaan, waarbij alle kantoren zijn gemoderniseerd.Verder is de entree aangepast, waardoor u wordt ontvangen in een lichte, ruime en zakelijke omgeving. Niet alleen het kantoor, maar ook de klantenkring is door de jaren heen gegroeid. Na het overlijden van de heer Jonker in 1992 trad de heer J.H. Tummers toe tot de maatschap en in 1998 de heren Bontje, Elling, Janson en Winnubst. In 2003 overleed de heer P. Tummers. In 2007 is de heer Bontje uit de maatschap getreden. Op 1 januari 2012 zijn Marisca Steenvoorden, Erik Knapen en Ron Jimmink, die alle drie op dat moment al ruim 15 jaar bij het kantoor werkzaam waren, toegetreden tot de maatschap. De heren Elling en Janson zijn per 2018 uit de maatschap getreden. Op 1 januari 2019 is Paul Roels toegetreden tot de maatschap.

De huidige vennoten zijn:

• J.H. Tummers (Hans)
Accountant-Administratieconsulent

• H.W.A.M. Winnubst (Ricus)
Accountant-Administratieconsulent

• M. Steenvoorden (Marisca)
Register Belastingadviseur

• E.M.A. Knapen (Erik)
Accountant-Administratieconsulent

• R. Jimmink (Ron)
Bedrijfskundige

• P. Roels (Paul)
Register Belastingadviseur

Inmiddels is Koopman & Co één van de grootste particuliere werkgevers in de gemeente Hollands Kroon. Naast het kantoor in Breezand heeft het bedrijf twee bijkantoren, in Hippolytushoef en ’t Zand, waar iedere woensdag spreekuur voor klanten wordt gehouden.Bel ons direct!
Salaris online Digitale nieuwsbrief